Friss hírek

Untitled Document

Nyitvatartás:

Minden nap 9-12 óráig és 13-18 óráig.
Hétfőn szünnap!

Telefon/Fax:

06-35-348 261

Mobil:

06-20-919 9802

E-mail:

magnomuzeum@freemail.hu

Belépődíj:

Felnőtt: 1700 Ft,
Gyermek 15 év alatt: 400 Ft
Diák, 15 év felett: 900 Ft
Nyugdíjas: 900 Ft
10 fő felett 20% csoportos kedvezmény minden kategóriában!

Cím:

2696 Terény,
Kossuth u. 10.
Nógrád megye

Tépkép / Megközelíthetőség

Részletes útvonalterv megtekintéséhez kattints a kis térképre!

Figyelem, a fenti időponttól eltérően, egyéb okokból a múzeum zárva tarthat. Erről bővebb tájékoztatás a "Friss hírek" menüpontban olvasható!
Előzetes telefonegyeztetés alapján bármilyen időpontban megtekinthető az állandó kiállítás.

 

 

A kiállított készülékekről megszólaló szép zenék lemezjátszóról lettek átvéve. A lemezeink közül sok kiváló darab pedig a CONCERTO hanglemezboltból származik:

Zenei forrásunk


Kedves Barátaim!

2019 január 28-tól a múzeum több héten keresztül csak hétvégeken, szombat-vasárnap lesz nyitva. Ez alatt az idő alatt kérjük a telefonon történő bejelentkezést (+36 20 919 9802). A rövidített nyitvatartás feloldását a Facebook-on és itt, a honlapon fogjuk jelezni. Megértésüket kérve és megköszönve: Nagy Vilmos és Gold Tibor

Elkészült az ötödik bemutatótermünk, ezzel együtt az egész kiállítás megújult formában várja a Kedves Látogatókat!

Búcsú egy értékes embertől
2017. március 30-án végleg elbúcsúztattuk a földi élettől a legendás magyar stúdiómagnó-gyártás egyik nagy alakját. Keresztes Zoltán a Mechanikai Labor pécsi gyáregységének vezetője volt. Családja, baráti köre és a volt gyárból a munkatársai, tisztelői búcsúztatták, kísérték utolsó útjára népes számban.
Vele a volt Mech. Labor legnagyobb szakmai vezető személyiségeinek egyike távozott el, akik világhírűvé tették a magyar stúdiómagnó-gyártást. Mindezért tisztelet és köszönet illeti.
Nyugodj békében kedves Zoltán!
(Néhány esztendeje Ő ajándékozta meg a múzeumot a Mechanikai Laboratórium utolsó, már csak prototípusként, 1 darab elkészült készülékével, az STM-90-nel.)

2017 márciusára (az ibolyák virágzásával egy időben) elkészült a legújabb kiadványunk a múzeum fennállásának 15 esztendejéről. A kiadvány ára 1000 Ft, ennek megvásárlásával mindenki 500 Ft-tal járul hozzá a bővítés anyagi fedezetéhez. 

Korábban örömmel írunk róla, hogy Németországból újabb Támogató Barátunk akadt Szilágyi János személyében. János néhány nagyon szép készülékkel lepett meg minket, és segítségével a honlapunk német nyelvű része is megújult. Már nagyon aktuális volt a frissítés: nagyon régi információk voltak fent. A külföldi internetezők többsége, akik a honlapunkra kattintanak, német nyelvterületről látogatnak minket. Nagyon szépen köszönjük!
Idén tavasszal pedig Ausztriából jelentkezett Kovács Krisztián, aki jelentős segítséget ígért a múzeum bővítéséhez. Isten áldja őket!

Mindenkinek köszönjük, akik 2017-ben felajánlották az SZJA 1%-át az Alapítvány számára! A beérkezett összegről az információt ki fogjuk tenni ide a honlapunkra is.

Idei nagy célkitűzéseink egyike, hogy a múzeum, a teljes hazai gyártású készülékek gyűjteményével bekerüljön a HUNGARIKUM-ok közé. Az első lépcsőfok a Nógrádikum díj volt, amit 2014. szeptember 20-án kapott a múzeum a Nógrád Megyei Értéktár Bizottságtól.

A múzumban kiállított készülékek között 41 olyan masina van, amely valamilyen szempontból az első. Miután összeállt a lista, akkor csodálkoztunk rá erre a magas darabszámra. A földrajzi egységekre felosztott listát megtekintheted ITT!

A múzeum gyűjteménye szinte hétről hétre gyarapodik egy-egy különleges készülékkel. Igazi ritkaságok várják a kedves látogatóinkat!