Uher

Az Uher céget Edmund Uher alapította 1934-ben Münchenben, aki 1892-ben született Nagykanizsán, Uher Ödön néven. A cég eleinte különböző ipari gépeket és autóipari kiegészítőket gyártott. Az 1950-es években kezdtek el magnókat gyártani, és az 1960-as években váltak különösen ismertté az Uher Report sorozatú hordozható magnóikkal, amelyek népszerűek voltak az újságírók és riporterek körében.

Az Uher magnók közül az egyik legismertebb a Report 4000 sorozat, amely kompakt és megbízható kialakítása miatt széles körben elterjedt a professzionális felhasználók között. Az Uher termékek nemcsak Németországban, hanem világszerte elismertek voltak kiváló minőségük és tartósságuk miatt.

Magnók és Innovációk: Az 1960-as és 1970-es években az Uher különösen sikeres volt az orsós magnók piacán. Készülékeiket széles körben használtak újságírók és riporterek a hordozhatósága és megbízhatósága miatt és az otthoni Hi-Fi készülékeik is egész Európában keresettek voltak.

Az Uher céget 1974-ben eladták az Assmann Electronics-nak, de a márkanév továbbra is fennmaradt, és az 1980-as években is folytatódott a magnók gyártása. Az Uher ma is ismert és értékes név a vintage audio eszközök gyűjtői körében.