Byer 66

 Ausztrál stúdiómagnó, amit Nagy Vilmos, az eredeti gyűjtő az Ampex vezérigazgatójától, Robert Atchisontól kapott magyarországi tárlatlátogatásának emlékéül. A „66” félig professzionális gép volt, elsősorban a műsorszórási, oktatási és kormányzati piacra tervezték. A szolgáltatások közé tartozik a hárommotoros szíjnélküli hajtás, három fej, változtatható csévélési sebesség.

A beépített AM rádiótuner, a STOP, PLAY és RECORD funkciókhoz használható távirányító, valamint az akár 10½”-os orsók befogadására alkalmas kiegészítő adapter egység is elérhető volt.

A gép rendkívül masszív kivitel, szinte golyóálló tokkal. A tok hátulja kihajtható, így a magnó kényelmes működési szögben hatra dönthető, valamint szellőzést biztosít az elektronika számára. A ferde S alakú szalagpálya megkönnyítette a gyors befűzést.

Új ára Ausztráliában 245 ausztrál font volt, ami meglehetősen magas árnak számított akkoriban. Ezek a felvevők túlnyomórészt rádióállomásokban, iskolákban és más állami intézményekben voltak megtalálhatók.