Nordmende

A Nordmende-t (eredeti nevén Radio N. Mende GmbH) 1923-ban alapította Otto Hermann Mende Németországban. A cég az 1947-ben kezdte újra tevékenységét Bremen-ben, miután a drezdai gyárat a második világháborúban porig bombázták. A cég neve később Norddeutsche Mende-Rundfunk GmbH lett, amelyet rövidítettek Nordmende-re.

A Nordmende Titan egy ikonikus orsósmagnó, amely a német Nordmende vállalat terméke. A Nordmende híres volt kiváló minőségű rádióiról, televízióiról és hangrögzítő eszközeiről. A Titan modell különösen ismert volt a megbízhatóságáról és a hangminőségéről.

Főbb jellemzők és specifikációk

  • Felvételi és lejátszási sebességek: A NordmendeTitan több sebességen is képes volt működni, amelyek lehetővé tették a különböző minőségű felvételeket és lejátszásokat.
  • Fejek: A magnó három fejjel volt felszerelve: felvételi, lejátszási és törlő fejjel. Ez a konfiguráció biztosította a tiszta felvételeket és lejátszásokat.
  • Erősítők: A Titan beépített erősítőkkel rendelkezett, amelyek lehetővé tették a közvetlen lejátszást külső hangszórók nélkül is, bár csatlakoztatható volt külső erősítőkhöz is a jobb hangminőség érdekében.
  • Kialakítás: A Nordmende Titan robusztus és esztétikailag is vonzó kialakítással rendelkezett, amely tükrözte a német mérnöki precizitást és a korszerű dizájnt.
  • Funkcionalitás: Az eszköz számos funkcióval rendelkezett, mint például az autóstoppal, gyors előre tekeréssel és visszatekeréssel, valamint kivezérlés méréssel.