Studer – Revox

A Revox egy svájci vállalat, amelyet Willi Studer alapított 1948-ban. A cég elsősorban audio- és stúdióberendezések, különösen orsós magnók gyártására specializálódott. A Revox termékei világszerte elismertek a kiváló minőségük és megbízhatóságuk miatt, és számos professzionális és amatőr felhasználó körében népszerűek.

Történet és fejlődés

  • Alapítás és Korai Évek: A Revox története 1948-ban kezdődött, amikor Willi Studer megalapította a céget Svájcban. Az első termékek között elektronikai mérőműszerek és szalagos magnók szerepeltek.
  • Első Termékek: Az egyik első híres modell a T26 szalagos magnó volt, amelyet az 1950-es években mutattak be. Ezt követte a legendás Revox A36 és a B36, amelyek a cég hírnevét megalapozták az audio iparban. És az itt kiállított D36, mely a sorozat első sztereó készüléke volt.
  • Professzionális Felhasználás: A Revox termékei gyorsan népszerűvé váltak a rádióállomások és stúdiók körében. A cég különösen ismert volt a professzionális stúdiófelszereléseiről, beleértve a magnetofonokat és a keverőpultokat.
  • Ikonikus Modellek: A Revox egyik legismertebb modellje a B77 orsós magnó, amelyet az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején gyártottak. A B77 megbízhatósága és kiváló hangminősége miatt az egyik legkeresettebb magnó lett a piacon.
  • Innováció és Technológia: A Revox mindig is az innováció élvonalában volt, és számos technológiai újdonságot vezetett be az audio iparban. A cég termékei híresek voltak a precíz mérnöki munkáról és a magas minőségi szabványokról.

A Revox jelentős szerepet játszott az audioipar fejlődésében, és termékei máig népszerűek a gyűjtők és audiofil rajongók körében. A cég neve a minőség és a megbízhatóság szinonimájává vált, és termékei számos fontos helyen megtalálhatók, beleértve a híres stúdiókat és rádióállomásokat is.